Taidegrafiikkaa ja valokuvataidetta Hämeentien vastaanotolla

Piristimme Hämeentien vastaanottoa avaamalla vastaanoton tiloihin taidegallerian. Hämeentien vastaanoton taidegallerian avajaisia vietettiin 4.11. Vastaanotolla on teoksia valokuvataiteilija Sari Vennolalta ja taidegraafikko Anna Sihvoselta. Molemmat taiteilijat työskentelevät Valligrafia ry:n taiteilijayhteisössä Helsingissä.

Valokuvataiteilija Sari Vennolan kuvien kohteena on usein ihminen. Sari paneutuu malleihinsa ja luo kuvaustilanteeseen rauhallisen ja luottavaisen ilmapiirin, mikä on vahvasti aistittavissa kuvattavien katseista ja olemuksesta. Teoksissa käytetty taidegrafiikan valokuvapohjainen menetelmä polymeerigravyyri tuo kuviin oman ulottuvuutensa pehmentämällä kuvallisten elementtien ääriviivoja.

Taidegraafikko Anna Sihvonen hyödyntää töissään useita eri taidegrafiikan menetelmiä. Viime vuosina hän on mieltynyt yhä enenevässä määrin puupiirrokseen, mikä tuo hänen teostensa muotokieleen vahvuutta. Sävyt hänen teoksissaan varioivat aistikkaasti. Värimaailma on usein lämmin. Teoksista välittyvä tunnelma on monikerroksinen ja elää hiljalleen ja rauhallisesti.

Näyttely on esillä Hämeentien vastaanotolla 13.1.2012 saakka.