Maalauksia Hämeentien vastaanoton taidegalleriassa

Olemme ripustaneet näyttelyn taiteilija Maija Helin-Åvallin teoksista vastaanottomme taidegalleriaan. Helin-Åvall on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut kymmeniin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin. Hänen töitään on ollut esillä sekä kotimaassa, että useissa Euroopan maissa sekä Japanissa.

”MAALAUKSENI ovat sekatekniikkatöitä, joiden pinnat vaihtelevat ohuista laveerauksista paksuun, välillä lähes reliefimäiseen rakenteeseen. Käytän töissäni akryyliä, hiiltä, hiekkaa ym. Maalaaminen vie mukanaan. Tulee uusia näkökulmia, uusia tulkintoja. Annan ajatuksen ja tunnelman viedä. Kokemus, tunne tai arkipäiväinenkin havainto voi aiheuttaa sen, että tapahtuu jotain uutta ja ennen kokematonta. Myös Italiaan tekemäni matkat ovat vaikuttaneet maalauksiini paljon: Kuinka mennyt ja nykyaika siellä kohtaavat, miten pintakerrosten alta tulevat esiin kuluneet ajan merkit ja miten kaikki tämä luo tunnelmaa, rauhaa ja hiljaisuutta. Toivon, että maalaukseni aiheuttaisivat jonkinlaisen liikahduksen katsojassa, jonkin pienen muutoksen tai havahtumisen.” Maija Helin-Åvall