Uusi taidenäyttely Porvoon vastaanotolle

Avaamme 17.9.2012 Porvoon vastaanotolle kuvanveistäjä Paula Salmelan näyttelyn. Näyttely on avoinna 15.3.2013 asti. Salmelan taiteellisessa tuotannossa toistuvat teemat ovat luonto ja ihminen. Hän konkretisoi omia havaintojaan elämästä moniaistisiksi tilateoksiksi, veistoksiksi ja valokuviksi.

Porvoolainen kuvanveistäjä Paula Salmela (s. 1965 Mäntässä) valmistui kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta 2001 ja kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta Helsingistä vuonna 2008. Salmela on osallistunut useisiin kotimaisiin ja ulkomaisiin näyttelyihin vuodesta 2000. Vuodesta 2004 hän on kuratoinut ja järjestänyt nykytaidenäyttelyitä Staffaksen kartanon puutarhassa Porvoossa. Vuonna 2010 Salmela voitti Porvoo Campus taideteoksen suunnittelukilpailun 1. sijan. ”Together” –teos toteutettiin vuonna 2011. Oman taiteellisen työskentelynsä ohessa Salmela toimii naiskuvanveistäjistä koostuvassa Piirakkakerho-taiteilijaryhmässä, jonka toiminnassa yhdistyvät performanssi, kuvanveisto, iloinen yhdessäolo, jakaminen ja yhteisöllisyys. Vuonna 2011 Piirakkakerho järjesti ”Jos ei heilaa Helluntaina” –tapahtuman kaupunkitilaan Porvoossa.

OmaHammaslääkäri vastaanoton galleriatilaan Salmela on koonnut luonto-, vesi- ja soluteemaan liittyviä teoksia tarkoituksenaan kuvata luonnon haurautta, mutta myös sen sitkeyttä ja muuntautumiskykyä. Teoksen ovat vuosilta 2004-2012. Teosmateriaaleina ovat mm. valuhartsi, kasvit, hyönteiset ja lasi.

""