Huippugrafiikkaa Hämeentiellä puolen vuoden ajan

Hämeentien vastaanotolla on esillä Eeva-Liisa Isomaan, Pia Kousan, sekä Pasi Niinisen töitä 17.12.2012-24.5.2013.  

Eeva-Liisa Isomaa (s. 1956) työskentelee valokuvan pohjalta. Hänen polymeerigravyyreissään merimaisema on rauhallinen, syvä ja ikuinen. ”Miten pysäyttää hetki? Hitain muutos on maisemassa. Äärimmäisen vähäiset muutokset maisemassa avaavat puhtaan läsnäolon. On vain nyt. Mutta samalla nyt herättää ajan mitan, elämän rajat. Aikaa ei ole ilman muutosta.”

Pia Kousan (s. 1977) taiteellinen työ nousee mediakulttuurin ja elävän kuvan historiasta, sen erilaisista keksinnöistä, arkaaisesta teknologiasta ja esitysperinteistä. Hänen teostensa läpikuultava kerroksellisuus luo vaikutelman kolmiulotteisesta kuvasta. Herkkyys ja aistikas oivallus on kiehtova yhdistelmä, joka kuljettaa ja jää mieleen.

Pasi Niininen (s. 1960) rakentaa teoksensa geometristen muotojen ja värien varaan. Homogeeniset väri-pinnat, värien vuorovaikutus ja eri suuntiin ohjaavat rajapinnat houkuttelevat katseen liikkeelle. Kaksiulotteiselle pinnalle syntyy vaikutelma kolmiulotteisuudesta. Joskus tämä voi tuoda mieleen sisätilan, toisinaan maiseman.