Taidegraafikko Tiina Kivisen näyttely avautuu Esplanadilla

TIINA KIVINEN (s.1971) on taidegraafikko, jolle ominaista ovat metalligrafiikalla toteutetut suurikokoiset työt. Teosten muotokieli nousee hitaalla mezzotinto -menetelmällä toteutetusta syvän samettisesta mustasta yhdistettynä kuivaneulan kevyeen viivaan. Kivinen on yhtä aikaa dramaattinen ja ymmärtävä, joka tulkitsee aikaamme omaperäisen henkevästi. Hänen inhimilliset, empatiaa huokuvat työnsä antavat katsojan tulkinnalle tilaa. Elämän pienet huomiot välittyvät intensiivisen kauniilla tavalla. Kivinen on pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 2000 ja osallistunut useisiin jurytettyihin näyttelyihin ulkomailla. Tiina Kivisen teoksia on mm. H.M. Queen Sonja Art Collection:ssa Norjassa, Graphiksammlung Kunsthaus Grenchen:ssä Sveitsissä, sekä useiden suomalaisten taidemuseoiden  kokoelmissa. Kivinen palkittiin ensimmäisenä kuvataiteilijana Kuningatar Sonjan Pohjoismaisella Taidepalkinnolla vuonna 2012. Kuningatar Sonjan Pohjoismainen taidepalkinto tullaan myöntämään joka toinen vuosi pohjoismaiselle taidegraafikolle.""