Outi Heiskasen ja Janne Laineen taidenäyttely Hämeentiellä

Taidegraafikko, akateemikko OUTI HEISKANEN ja valokuvaaja, taidegraafikko JANNE LAINE ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 1998. Aluksi Laine toimi Heiskasen töiden vedostajana. Vuonna 2003 he aloittivat uudenlaisen yhteistyön ja tekivät useamman laatan yhteisteoksia, joissa Heiskasen tutut, herkkäviivaiset hahmot yhdistyvät Laineen laavakiven, sumun ja veden muovaamiin islantilaisiin maisemiin ja näkymiin. Teoksista nousee esiin molempien taiteilijoiden henkilökohtainen lähtökohta ja kädenjälki. Outi Heiskasen persoonallinen, välitön ja omintakeinen ilmaisutapa on usealle katsojalle tuttu vuosikymmenten takaa. Janne Laineen teosten kuva-aiheet nouset usein hänen toisen kotimaansa, Islannin, jylhästä ja mystisestä maisemasta. Viime vuonna taiteilijoilla oli yhteisnäyttely Didrichsenin taidemuseossa.

""