Heli Kurunsaaren taidenäyttely Esplanadille

Heli Kurunsaaren puupiirrosnäyttelyyn voi tutustua Esplanadin vastaanotolla 17.11.2014 – 24.4.2015.  Näin taiteilija kuvaa töitään ja työskentelyään:

”Taiteellisen työskentelyni kautta pyrin tekemään näkyväksi omaa suhdettani maailmaan ja maailmassa oloon. Taide on minulle muistin, muistamisen ja ymmärtämisen väline, jonka kautta hahmotan mennyttä ja linkitän siihen tulevaa. Teen kuvaksi omaa näkymäänija katsoja peilaa siihen omaansa. Työskentelen puupiirrostekniikalla. Työni rakentuvat lukuisista toistensa päälle vedostetuista värikerroksista. Pitkässä työskentelyprosessissa laatan kaiverrus ja värin vedostaminen vuorottelevat kunnes kuva on valmis ja puulaatta veistetty rikki. Teokseni sijoittuvat luonteeltaan maalauksen ja grafiikan välimaastoon. Puulaatan antama vastus ja tekniikan mukanaan tuomat lainalaisuudet luovat työskentelylle luonteelleni sopivat rajatut puitteet. Jokainen valmis kuva pitääkin sisällään paljon aikaa ja ajattelua. Kerroskerrokselta kasvava teos rakentuu samalla eräänlaisista ajatuskerroksista tai -kierroksista.”

""