Uusi taidenäyttely Hämeentielle

Hämentien vastaanotolla avautuu tänään Julia Weckmanin näyttely puoleksi vuodeksi eteenpäin. Tervetuloa tustustumaan!

Julia Weckman (s.1977) on espoolainen valokuvataiteilija ja Taiteen maisteri (MA). Hän on pitänyt yksityisnäyttelyjä Suomessa ja ulkomailla sekä osallistunut moniin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin viimeisen 10 vuoden aikana tiiviisti. Weckman keskittyy maisemakuvaan, sen kokemisen kuvaamiseen ja maiseman ihmeeseen. Hän kuvaa maisemaa ja sieltä löytyviä elementtejä muuntaen ne oman elämänsä merkistöiksi ja kommentoi teoksillaan silloin tällöin myös taiteen historiaa. Monotypia on yksinkertaisin grafiikan muoto, missä metalli- tai lasilevylle levitetään väriä ja levy painetaan paperia vasten yhden tai useamman kerran. Vedos on uniikki eli ainutkertainen.

”Henkilökohtainen suhteeni maisemaan, sen näkemiseen, elämiseen ja hengittämiseen alkoi herätyksellisestä maisemakokemuksesta 15 vuotta sitten ja jatkuu näköjään edelleen. Maiseman tunteminen, tulkitseminen, tallentaminen ja siitä peilaaminen tuntuu olevan välttämätöntä ja olennaista.  Löydän ympäriltäni jatkuvasti tulkintoja tunnemaailmastani. Pääasiassa välineeni on valokuva. Mukaan tulee silloin tällöin myös muut mediumit, kuten piirtäminen, maalaus ja monotypiaNäyttelyssä esillä olevissa teoksissani olen on käyttänyt sabluunana kaupunkinäkymiä Berliinistä omista valokuvistani. Kaikki teokset ovat vuodelta 2013.”

""