Taidenäyttely Esteettisen hammashoidon klinikan tiloissa Mannerheimintien vastaanotolla

Helsingin Mannerheimintien vastaanotolla, Esteettisen hammashoidon klinikan tiloissa on esillä taiteilija Tiina Kivisen teoksia. Tiina Kivinen on saanut ensimmäisenä kuvataiteilijana vuonna 2012 The Queen Sonja Nordic Art Award-taidepalkinnon.

Näin museonjohtaja emeritus Markku Valkonen kuvailee Tiina Kivisen teoksia:”Liike ja väri ovat ensimmäiset sanat, jotka tulevat mieleen Tiina Kivisen grafiikkaa katsoessa. Hänen teostensa hallitseva väri on useimmiten musta, eikä kysymyksessä ole mikään koloristinen paradoksi: mustan lukemattomat vivahteet tulkitsevat milloin syvän pehmeää, upottavaa tummuutta kuin elokuun yötä milloin taas kuivan rapeaa, nopeasti tuulessa liikehtivää harmahtavan mustaa. Kuivaneula ja mezzotinto ovat Kivisen grafiikan tyypillisiä menetelmiä.

Taiteilija käyttää kyllä spektrin värejäkin, mutta säästeliäästi ja niin tehokkaasti, että yhden ainoan värin iskukyky yllättää kuin pieni räjähdys. Sitruunan keltainen lintu, violetti kukka tai punaiset omenat paperin valkoisen tilan ja harkittujen viivakimppujen säestäminä. Usein Kivisen teokset hakeutuvat vaikeasti määriteltäviin, herkkiin välitunnelmiin. Teosten nimet antavat vihjeitä: Pehmeää pimeyttä, Hämäränhetki, Shade Garden, Huminaa. Ne vangitsevat hidasta liikettä ja jotkut teokset, talven aiheita, pysäyttävät sen hetkeksi.”

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!