Hammassärky johtuu useimmiten reikiintyneestä hampaasta. Kivun syynä voi olla myös tulehtuhtunut hammas tai vaillinaisesti puhjennut viisaudenhammas. Hammaskivun takia tulee hakeutua mahdollisimman pikaisesti hammaslääkäriin, sillä suun alueen vaivat eivät parane itsekseen.

Mene hammaslääkäriin jos hampaaseen sattuu

Reikiintynyt hammas saattaa aluksi oireilla vihlovana kipuna esimerkiksi syötäessa tai juotaessa jotakin kylmää tai makeaa. Jomottava kipu voi johtua hampaan juurenpääntulehduksesta. Viisaudenhampaan kipu voi puolestaan tuntua lähellä korvaa. Pelkän säryn perusteella on kuitenkin vaikea arvioida kivun syytä, ja hammassäryn takia tuleekin aina hakeutua hammaslääkärin vastaanotolle.

Hammas Mehiläiseltä nopea helpotus hammassärkyyn

Hammassäryn takia kannattaa hakeutua hoitoon mahdollisimman pikaisesti. Kipua voi helpottaa tilapäisesti särkylääkkeiden avulla, mutta ne eivät poista säryn syytä.

Hammas Mehiläiseltä saat nopeasti ajan hammaslääkärille ja avun hammassärkyysi. Varaa aika ajanvarauspalvelustamme tai soittamalla Hammas Mehiläisen ajanvarausnumeroon 010 273 8000 (ma–su klo 6–22).

Hammas Mehiläisen ajanvaraus

Tutustu yleisimpien hammashoitojen hintatietoihin. Toimipisteen sivulta löydät tarkemmat hinnat eri toimenpiteistä.

Lue lisää:

Ientulehdus voi johtaa hampaiden tippumiseen

Kuinka usein hammastarkastuksessa on syytä käydä?