Hammastulehduksista suuri osa on vähäoireisia tai oireettomia, eivätkä ne useinkaan tule esille tavanomaisessa hammastarkastuksessa. Siksi röntgentutkimus kuuluu olennaisena osana asianmukaiseen suun ja hampaiston tutkimukseen.

Kokoleuan röntgenkuvasta ja hampaiston sivualueiden pikkukuvista nähdään hampaiden juurten kärjet sekä paikkojen alle, mihin silmä ei yllä. Tämän lisäksi kuvista selviää leukaluiden ja leukanivelien rakenteiden tila. Röntgentutkimus on erottamaton osa luotettavan hoitosuunnitelman laadintaa.

Hoitamattomat hammasperäiset tulehdukset vaikuttavat haitallisesti myös yleisterveyteen, minkä vuoksi on tärkeää suorittaa hammastarkastuksen yhteydessä säännöllisesti myös röntgentutkimus. Kokoleuan röntgentutkimus suositetaan tehtäväksi yleensä noin 3-5 vuoden välein ja käytännössä aina kun aloitetaan kokonaishoito, ja erityisesti, jos hampaistossa on aiemmin tehtyjä juurihoitoja ja paikkoja. Ennen sydän- tai keinonivelleikkauksia on hyvin tärkeää varmistua suun terveydestä, sillä hoitamaton tulehdus voi vaarantaa koko leikkauksen onnistumisen.

Diagnoosin varmistamiseksi radiologimme lausuvat kaikki kokoleuan röntgenkuvat. Hammas Mehiläisen hammaslääkäriasemilla kaikki röntgentutkimukset suoritetaan uusimmilla ja moderneimmilla digitaalisilla röntgenlaitteilla luontoa ja aikaa säästäen. Kuvat ovat välittömästi hammaslääkärisi analysoitavana.